Error parsing XSLT file: \xslt\Gallery.xslt

Evaluering af IR-kvotienten

Torsdag, d. 31. maj

 

Hos InvesteringsRådgivning A/S anvender vi vores egenudviklede investeringsmodel kaldet IR-kvotienten til at sikre gode og ikke mindst stabile afkast.

 

IR-kvotienten er baseret på offentligt tilgængelige nøgletal, der måler på udviklingen i aktiviteten blandt de europæiske virksomheder. Simpelt fortalt investerer vi i aktier, når virksomhederne oplever en stigende aktivitet med udsigt til en forøget indtjening. Når det modsatte gør sig gældende, er vi udelukkende i obligationer og/eller kontanter.

 

Siden etableringen af vores største og ældste investeringsselskab IR Basis A/S i efteråret 2009, har IR-kvotienten tilsagt at være investeret i aktier i 2/3 af tiden fordelt på i alt 10 perioder.

 

I samtlige 10 perioder har de tyske aktier oplevet kursstigninger på mellem 1,7%-20,1%, mens det gennemsnitlige afkast i perioderne lyder på 10,2%. 

 

Pos Neg Irkvo

(Eget materiale)

 

Til sammenligning har de tyske aktier i gennemsnit oplevet et kursfald på 1% i de i alt 10 perioder, hvor IR-kvotienten har tilsagt ikke at være investeret i aktier.

 

Ved konsekvent at have fulgt IR-kvotienten er 1 mio. investeret i IR Basis A/S i efteråret 2009 pr. ultimo april blevet til 2,09 mio. svarende til et afkast på 109% efter omkostninger.

 

Foretrækker du den blå eller den røde udvikling?

Dk G Aktier

(Eget materiale)

 

Som det fremgår af ovenstående figur, har IR Basis A/S formået at levere et afkast på niveau med de tyske aktier efter omkostninger*. Dette er til trods for, at selskabet ”kun” har været investeret i de tyske aktier i 2/3 af tiden. I de perioder, hvor IR Basis A/S ikke har været investeret i aktier, har de tyske aktier i hovedparten af tilfældene oplevet større kursudsving. Afkastet på IR Basis A/S er derved opnået med betydeligt lavere afkastudsving sammenholdt med de tyske aktier.

 

Som et eksempel kan vi se på 2011, hvor den europæiske gældskrise raserede. Her oplevede de tyske aktier et kursfald på godt 30% henover efteråret. På det laveste niveau dette år handlede de tyske aktier 25% lavere end ved indgangen til dette år.

 

Til sammenligning havde IR Basis A/S på samme tidspunkt oplevet et beskedent men dog positiv afkast på 3%. Dette eftersom IR Basis A/S i slutningen af maj 2011 måned solgte ud af tyske aktier på baggrund af en aftagende aktivitet blandt de europæiske virksomheder, hvilket gav sig udslag i en negativ IR-kvotient.

 

Udover at skabe en mere stabil udvikling på din formue er fordelen ved IR-kvotienten således også, at man efter et større kursfald ikke risikerer at sælge ud i panik og derved ikke får del i den efterfølgende optur.

 

Når den næste større nedtur rammer vil IR-kvotienten for alvor komme til sin ret og med overvejende sandsynlighed være med til at sikre fortsat gode og ikke mindst stabile afkast.

 

Hvilken udvikling foretrækker du at have på din formue?

 

Kim Andreasen

Kundechef & Medejer

FMS InvesteringsRådgivning A/S

 

 

* Der er medregnet en årlig omkostning på 0,5% på de tyske aktier til at dække depotgebyr, geninvestering af udbytter, revision mv.

Kontakt os for at høre mere: 9626 3000

Eller lad os kontakte dig

Din information er blevet sendt, og vi kontakter dig snarest.

Fejlbesked

Fejlbesked

Din information er blevet sendt, og vi kontakter dig snarest.