Error parsing XSLT file: \xslt\Gallery.xslt

Kan man time aktiemarkedet?

Torsdag, den 31. maj

 

Kan man med fordel forsøge at time aktiemarkedet?

 

I tidens løb har der været flere artikler, hvor investorer bliver frarådet at forsøge at time aktiemarkedet, da man herved risikerer, at dette medfører et langt lavere afkast end en køb-og-hold strategi.

 

Typisk er der i disse artikler lavet beregninger, der viser, hvor meget lavere afkastet ender i tilfælde af at man går glip af de bedste aktiemåneder. Det giver sig selv, at dette scenarie vil medføre et betydeligt lavere afkast. Hvad artiklerne ikke behandler er, hvor betragteligt et merafkast investorer kan opnå ved at undgå de dårligste aktiemåneder.

 

Som det fremgår af nedstående graf ville 1 mio. investeret i tyske aktier i 1992 i dag være blevet til knap 8 mio. (rød linje).

 

Havde man som investor forsøgt at time aktiemarkedet, og derved gået glip af de 10 bedste aktiemåneder, ville 1 mio. blot været blevet til knap 2 mio. (gul linje), hvorimod 1 mio. ville været blevet til mere end 45 mio. (grøn linje) i tilfælde af, at man ville have undgået de 10 dårligste aktiemåneder.

 

Begge scenarier er lige usandsynlige, da det naturligvis ikke er muligt at spotte og ekskludere de præcis 10 bedste eller 10 dårligste aktiemåneder i perioden.

 

Vores værktøj IR-kvotienten

Som bekendt har vi i sin tid udviklet værktøjet IR-kvotienten til i videst muligt omfang at sikre, at IR Basis A/S er investeret i tyske aktier i de bedste perioder herunder de 10 bedste aktiemåneder, og ligeledes undgå at være investeret i de dårligste perioder herunder de 10 dårligste aktiemåneder.

 

Gode Vs Daarlige Mdr

(Eget materiale)

 

Historien viser, at IR-kvotienten gør det muligt at opnå ovennævnte, om end man som investor i perioder skal acceptere at gå glip af afkast på aktier i kortere perioder mod til gengæld at undgå de store nedture.

 

Ved konsekvent at følge IR-kvotienten ville 1 mio. investeret i IR Basis A/S i 1992 i dag, være blevet til 21 mio. efter afholdte omkostninger (blå linje).

 

Hvis du ikke ønsker, at din formue skal være i aktiemarkedets vold, og derved skabe bedre og mere stabile langsigtede afkast, kan IR-kvotienten være en mulighed for at opnå dette.

 

Kim Andreasen

Kundechef & Medejer

FMS InvesteringsRådgivning A/S

 

Kontakt os for at høre mere: 9626 3000

Eller lad os kontakte dig

Din information er blevet sendt, og vi kontakter dig snarest.

Fejlbesked

Fejlbesked

Din information er blevet sendt, og vi kontakter dig snarest.