Error parsing XSLT file: \xslt\Gallery.xslt

Invest info fra investeringschefen

 

Hvis du er nysgerrig på, hvilke køb og salg investeringschefen foretager, kan du (med lidt forsinkelse) følge med her.

 

Dette er ikke de daglige handler, men der vil f.eks. være guldkorn om opkøb af nye aktier, om frasalg og om tankerne bag.

 

Hvis du vil vide mere, så er du velkommen til at kontakte os.

 

24. august 2021

 

Så er de sidste halvårsregnskaber kommet.

  

RTX er fortsat påvirket af forsyningssituationen, men deres ordrebeholdning for 4. kvartal har aldrig været højere i selskabets historie. De fastholder forventningerne. Aktien stiger 5% på de gode fremtidsudsigter.

 

Trifork har en omsætningsfremgang på 55%, heraf 25% organisk. De opjusterer forventningerne til hele året, og jeg har svært ved at se, at de ikke kommer til at opjustere igen. Også i 2022 kommer der vækst – konsensus er 40% fremgang på bundlinjen i 2022. Aktien stiger 2% efter tidligere at have været 5% oppe.

 

NNIT nedjusterede forventningerne, men det var på grund af, at de samtidig forlængede kontrakten med Novo i 5 år til en lavere marginal. Deres life-science vækster med 30-40% om året, og det er nogle analytikere endelig ved at få øjnene på for. Aktien kan sagtens 3-doble på 3 års sigt.

 

Vi har tidligere set regnskab fra Matas, og i weekenden er det kommet frem, at Alders Holch Poulsen har købt 8% af Matas. Interessant, når han også er medejer af Normal. Matas er igennem en transformation imod mere onlinesalg, og gør det virkeligt godt. Aktien er meget billig på nøgletal.

 

Bankerne er generelt kommet med rigtig gode regnskaber, og det ser ud til, at de er ved at opnå tidligere tiders indtjeningskraft. Nu mangler vi bare stigende renter, så burde kurserne begynde at stige igen. Der er et stort udbytte-game i bankerne, som automatisk vil tiltrække investorer.

 

Vestas og Ørsted skuffede på deres regnskaber. Men klimadagsordenen er på vej ind i markedet igen op imod Paris mødet. Jeg har ikke lyst til at overvægte dem, men tør af fornævnte grund heller ikke undervægte dem, så vi forbliver neutrale.

 

Novo opjusterede også, og det store håb er fedme tabletter, som virkelig kan forrykke konkurrencesituationen på markedet. Køb og hold!

 

Lundbeck kom ok ud, men markedet fokuserer meget på deres pipeline. Deres topsællerter klarer det ellers meget godt, og forventes en vækst på 12-13% de næste 10 år. Den store positive joker er migrænemedicinen som pga. Corona ikke har kunne føres ud i livet før nu. Aktien er billig, og kan lettere overraske positivt end negativt.

 

Novozymes opjusterede og er igen efter mange års stilstand på vej imod strukturel vækst.

 

Genmab har flere spændende ting i kufferten, og når de får lavet forlig med Johnson & Johnson omkring royalties burde der være luft opad igen.

 

Demant opjusterede og ligner en vinder indenfor branchen.

 

GN ser derimod ud til, at de ikke kan holde tøjlerne stramme i høreapparater og headset samtidig, og de mister store markedsandele på høreapparatområdet.

At de vækster tilsvarende på headsets hjælper ikke så meget, idet multiplerne på forbrugerelektronik aktier er væsentlig lavere, end de er indenfor høreapparat aktierne.

 

DSV – hvad er der at sige. De gør det igen. Opkøb, strømliner og vækster omsætning og indtjening. Eneste fremadrettede problem er, at det efterhånden er svært at se mulige opkøbskandidater.

 

Maersk – fragt-raterne bugner, og de arbejder benhårdt på at være CO-2 neutrale i 2030. Samtidig bliver de mere og mere en totalløsning, hvor varerne bliver leveret helt ud til kunden.

Interessant på langt sigt, men risikoen er fragt-raterne på kort sigt. Ved tilbagefald vil jeg opvægte.

 

Carlsberg – opjustering. De klarer sig markant bedre end konkurrenterne. Deres portefølje af specialøl øger marginalerne, og det er en trend, der først lige er begyndt.

 

 

1. juli 2021

 

Didi

Nej, overskriften er ikke starten på en sommersang.

Didi er den kinesiske pendant til Uber, og blev børsnoteret i går.

Den har samme markedsværdi som Uber, men er dobbelt så stor og tjener rent faktisk rigtig gode penge.

 

Jeg har derfor valgt at tage den ind i Vækstlande med en andel på ca. 2%.

 

 

9. juni 2021

 

Vi tager Trifork ind med 3-4 %.

Det er et selskab, der vil vækste som Netcompany, men er prissat meget lavere.

 

Trifork Group, med hovedkontor i Schweiz, er en international IT-gruppe med fokus på udvikling af innovative softwareløsninger. Gruppen blev grundlagt i Danmark i 1996 og har nu mere end 800 medarbejder fordelt på 11 lande.

 

Selskabet har fokus på tre vertikale forretningsområder: Digital Health, FinTech og Smart Buildings og tre horisontale: Cloud Operations, Cyber Protection og Smart Enterprise.

 

Trifork optimerer sine kunders forretning ved at levere effektive og brugervenlige digitale løsninger.  

 

Trifork vil anvende provenuet fra børsnoteringen til bl.a. at udvide forretningen gennem strategiske og taktiske opkøb på selskabets fire kernemarkeder: Danmark, Holland, Schweiz og Storbritannien.

 

Ligeledes vil børsnoteringen understøtte Trifork’s internationale vækstambitioner så vel som cementere deres position som en af de mest innovative IT-løsningsleverandører til både private og offentlige kunder.

 

 

27. maj 2021

 

En af vores større investeringer, NNIT, som vi ser en stor fremtid i, har netop skiftet direktør.

Ud går Per Kogut, og den svenske Pär Fors træder til. Pär Fors har en stærk historik med at vækste IT-Virksomheder, og er god til opkøb.

 

Virkelig en af de kurstriggere, vi har ventet på. 

 

I Tyskland (IR Basis) har vi tilkøbt hGears, for 1,5%.  

HGears vil virkelig få gavn af klimadagsordenen, og vi følger den spændt for evt. at supplere. 

 

Markedet kører fortsat sidelæns, og vi har fortsat lidt på kontantkontoen til opkøb i de aktiebaserede selskaber. 

 

 

20. maj 2021

 

Kontant

Vi har valgt at gå ca. 20% kontant i Basis ved salg af DAX future.

 

Derudover har jeg valgt at tage lidt risiko af, således at IR Invest og IR Favoritter ligger med 10% i kontanter.

 

Årsag: Det ser ikke ud til, at det er sektorrotation, der sker.

 

Dax falder mere end TechDax, og momentum har virkelig tabt sine kræfter.

 

Det kan være den klassiske ”sell in May and stay away”.

 

Derudover giver det frihedsgrader at kunne købe op på kort bane.

 

 

11. maj 2021

 

Adidas

Efter grundig overvejelse og gennemgang af regnskabstallene fra Adidas, har jeg besluttet at opkøbe i den med en vægt på 3,75%.

 

Adidas har ryddet helt op på lagrene. De er kommet med en meget spændende kollektion, som er timet til genåbningen.

 

P/E på sidste år er selvfølgelig høj: 57, men det var på grund af nedlukningen.

 

De har netop opjusteret forventningerne for i år, og en ventet p/e kommer til at ligge omkring 15-17, hvis jeg ellers kan regne.

 

Og så gør det jo heller ikke noget, at topchefen Kasper Rørsted er dansk!

 

 

7. maj 2021

 

Bootz.com

Efter at have fulgt aktien i et stykke tid, dypper vi i dag tæerne med en position på 1% i IR Favoritter og IR Invest.

 

På trods af en salgsfremgang på 46% i de første 4 måneder, falder aktien i dag 7%, og er på en god måned faldet med ca. 20%.

 

Jeg ved ikke, om korrektionen er overstået, og derfor det beskedne beløb.

 

Der skal være plads til at supplere både 1,2 og 3 gange.

 

Aktien falder ligesom så mange andre aktier, fordi man skuer efter post corona. Nu kan vi endelig komme tilbage i butikkerne.

 

Men er vores indkøbsmønstrene ikke ved at ændres?

 

Personligt køber jeg mange af mine varer direkte ved leverandørerne – jeg ved, hvilken tøjstørrelse, jeg bruger – og hvilken kvalitet, jeg ønsker. Simple varer såsom lyskilder, hundemad mm er bare lette at købe på nettet, og ofte billigere ved mængde indkøb. Og det kan leveres direkte til døren.

Kontakt os for at høre mere: 9626 3000

Eller lad os kontakte dig

Din information er blevet sendt, og vi kontakter dig snarest.

Fejlbesked

Fejlbesked

Din information er blevet sendt, og vi kontakter dig snarest.