Error parsing XSLT file: \xslt\Gallery.xslt

Genmab aktien indfrier vore forventninger

22. februar 2018

 

Aktiemarkederne har over det seneste halve år været ustabile, når vi ser indeksniveau, som f.eks. det danske C20 eller det tyske DAX. De enkelte indeks består af en lang række enkeltaktier. Enkeltaktier er altid mere ustabile end indekset. Det er et faktum, man som investor må forholde sig til og udholde.

 

I selskabet IR Favoritter og investeringsforeningen IR Invest udvælger vi en skarp portefølje af enkeltaktier, hvor vi tror på det langsigtede potentiale ud fra en lang række kriterier.

 

En af de aktier, som vi har været tungt investeret i gennem lang tid er Genmab, som har givet et fantastisk afkast, siden vi købte de første i 2014. Vi værdiansætter Genmab til kurs 1.600 i vores finansielle model, men aktien er faldet fra 1.400 niveauet til 1.000 niveauet over de seneste 6 måneder.

 

Det har gjort ondt. Når det sker, så analyserer vi ekstra grundigt, hvilke faktorer, der kan være skyld i kursfaldet, og om vi er for optimistiske i vores værdiansættelse.

 

To hovedfaktorer bag faldet

Der har været to hovedfaktorer bag faldet; for det første er aktiemarkedet blevet bekymret for, at nye behandlingsformer, de såkaldte CAR-T terapier, vil kunne tage markedsandel fra Genmab i det meget store marked for knoglemarvskræft. Vi har talt med en lang række læger og specialister, og vi er meget overbeviste om, at den trussel er meget overvurderet. CAR-T behandlinger er meget langt fra at nå til markedet, de er meget dyre (2 mio. USD pr. patient), og de vil med overvejende sandsynlighed blive brugt efter behandling med Genmabs middel Darzalex eller i kombination med Darzalex.

 

For det andet har de månedlige salgstal for Darzalex haft en mindre stigningstakt end nogle analytikerne havde ventet. Salgstallene levede i øvrigt fuldt og helt op til Genmabs egne forventninger. På den baggrund er aktien blevet angrebet hårdt af hedgefonde, der har shortet aktien.

 

Seneste regnskab

Genmab kom med regnskab i går aftes. De gav en såkaldt Guidance for salget af Darzalex i 2018, som overraskede analytikerne positivt, men ikke os. Vi tror stadig fuldt og fast på, at Darzalex vil vokse meget kraftigt i de kommende år, og på den baggrund gøre Genmab til en meget billig aktie.

 

Vores tro på Darzalex er - fortsat - bygget på, at det er meget ugiftigt, at det kan kombineres med alle andre behandlinger, at det bliver brugt tidligere og tidligere i behandlingen i flere og flere lande, samt meget vigtigt at patienter, der får Darzalex lever meget længere end ved andre lægemidler. Godt for patienterne – og godt for aktionærerne.

 

Vi har i dag haft et møde med Jan van de Winkel, adm. dir i Genmab og fik mulighed for at diskutere vores syn på helheden og detaljer i investeringscasen.

 

Aktien stiger i dag 16 pct. til 1.175, og vores kursmål er stadig 1.600, og vi er stadig tungt investereret.

 

CK Genmap

Christian Klarskov på besøg hos Jan van de Winkel

 

Christian Klarskov

Investeringsdirektør, Porteføljemanager, Partner

Fms. InvesteringsRådgivning A/S

 

 

Hør og læs mere her, hvad adm. direktør i Genmab Jan van de Winkel siger om stigningen. Genmab-aktien brager op med 16 pct. efter 2018-melding: "Jeg er bare realistisk"

 

 

Kontakt os for at høre mere: 9626 3000

Eller lad os kontakte dig

Din information er blevet sendt, og vi kontakter dig snarest.

Fejlbesked

Fejlbesked

Din information er blevet sendt, og vi kontakter dig snarest.