Error parsing XSLT file: \xslt\Gallery.xslt

Kina på fremmarch

8. maj 2018

 

På vores seneste generalforsamling d. 19. april havde vi inviteret journalist Christina Boutrup til at fortælle omkring Kina, som er blevet en fremstormende økonomisk og ikke mindst teknologisk stormagt.

 

Christina Boutrup

(Fra IRGs generalforsamling)

 

Det lod til at være en øjenåbner for alle tilhørerne, og skabte uden tvivl en større forståelse og indsigt i kinesernes tankesæt og målsætninger samt en større interesse for at investere i kinesiske aktier, grundet udsigten til en fortsat kraftig økonomisk vækst og deraf følgende stigende indtjening i de kinesiske virksomheder.

 

Der var engang, hvor Kina var verdens fabrikshal og masseproducerede kopivarer i mindre god kvalitet.

Kinakopi

(Kilde: christinaboutrup.dk)

 

Tingene har imidlertid ændret sig radikalt i de senere år, hvor Kina har gennemgået en gennemgribende reformering af dets økonomi fra at være meget afhængig af eksport til nu at være en økonomi drevet af indenlandsk efterspørgsel. I følge Christina Boutrup er Kina ligefrem kommet så langt i deres teknologiske udvikling, at selv selskaber som Facebook er begyndt at kopiere nogle af de konkurrerende kinesiske virksomheder.

 

Som det fremgår nedenfor, forventer Verdensbanken, at Kina vil overhale USA som verdens største økonomi allerede i 2020. Kina står endvidere for 1/3 af den globale vækst i hele verdensøkonomien.

GDP

 ( Kilde: WorldBank)

 

Til trods for dette udgør kinesiske aktier under 2% af aktieindekset på globale aktier (MSCI World), mens USA udgør knap 60% i selvsamme aktieindeks.

 

MSCI Indeks

(Kilde: IShare)

 

Med udsigt til at indeksudbyderen MSCI i den nære fremtid ventes at inkludere de indenlandske kinesiske aktier i flere af deres aktieindeks kombineret med en fortsat høj årlig økonomisk vækst på 6-7%, forventer vi, at kinesiske aktier vil komme til at udgøre en stigende andel af aktieindekset på globale aktier og et deraf følgende stigende inflow i kinesiske aktier med stigende kurser til følge.

 

Trods pæne kursstigninger på de kinesiske aktier over det seneste års tid handles disse stadig til attraktive priser, som afspejler et forventet årligt afkast på 8-10%.

 

På denne baggrund anbefalede vi sidste år at øge andelen i IR Vækstlande A/S, som investerer omkring 2/3 af pengene i netop kinesiske aktier, således at 20% af de penge, der investeres i aktier udgøres af aktier på vækstmarkederne.

Se artikel fra 2017 her.

 

Afhængigt af den enkeltes tidshorisont og risikoprofil, kan det i vores optik fint forsvares at placere en endnu større del heri, da indlægget fra Christina Boutrup bekræftede os i vores i forvejen positive syn på den kinesiske økonomi og de fremstormende kinesiske virksomheder inden for specielt teknologi.

 

Kontakt din rådgiver for en nærmere snak om, hvorvidt du med fordel kan overveje at øge din andel i IR Vækstlande A/S.

 

Er du ikke kunde hos os, men synes, at det lyder spændende og gerne vil høre mere, kan du kontakte os på 96 26 30 00

 

 

Kontakt os for at høre mere: 9626 3000

Eller lad os kontakte dig

Din information er blevet sendt, og vi kontakter dig snarest.

Fejlbesked

Fejlbesked

Din information er blevet sendt, og vi kontakter dig snarest.

Læs mere om Strategic Vækstaktier A/S