Negativ IR-kvotient

6. marts 2018

 

Efter en god start på 2018 oplevede de amerikanske aktier pludselige kursfald i slutningen januar og starten af februar med negativ indvirkning på verdens øvrige aktiemarkeder. De stigende renter blev udpeget som syndebukken, men skyldes nok mindst lige så meget at de amerikanske aktier længe har stået over for et nødvendigt og ganske naturligt tilbagefald oven på mere eller mindre uafbrudte kursstigninger over de seneste år.

 

I slutningen af februar måned meldte de europæiske virksomheder lidt overraskende om en faldende aktivitet, hvilket medførte, at vores IR-kvotient tilsagde salg af de tyske aktier i IR Basis, afdækning af markedsrisikoen på de danske aktier i IR Favoritter samt en halvering af eksponeringen i virksomheds obligationer i IR Erhverv.

 

IR Vækstlande og IR Højrente er fortsat fuldt eksponeret i henholdsvis aktier i vækstlandene og højtforrentede statsobligationer.

 

I skrivende stund er bl.a. de tyske aktier faldet 2%, siden vi solgte ud. Vi har det fint med for en stund med ikke at være investeret i europæiske aktier, indtil vi har fået mere afklaring på effekten af de stigende amerikanske renter.

 

Herudover er der usikkerhed omkring effekterne af de nyligt offentliggjorte importafgifter på stål og aluminium i USA samt dannelse af en italiensk regering oven på det nyligt overståede valg, som endte med et bedre end ventet valg til den EU-kritiske 5-stjerne bevægelse.

 

Så snart de europæiske virksomheder atter melder om en stigende aktivitet, er vi klar til atter at købe op i tyske aktier i IR Basis og fjerne afdækningen på de danske aktier i IR Favoritter, da vi grundlæggende fortsat er optimistiske omkring den økonomiske udvikling i den europæiske økonomi i de kommende år.

 

Kim Andreasen

Kundechef & Medejer

FMS InvesteringsRådgivning A/S

 

Kontakt os for at høre mere: 9626 3000

Eller lad os kontakte dig

Din information er blevet sendt, og vi kontakter dig snarest.

Fejlbesked

Fejlbesked

Din information er blevet sendt, og vi kontakter dig snarest.

Se forklaring på IR-kvotienten